Om resor

ÄNNU FLER HOTEL I GÖTEBORG


skrivet den 21 dec av lasse, klockan:16:14

Om man glider ner för Älven en bit kommer man till höga Riverton med sin gamla skybar. De vill bygga på men bara med någon enstaka våning. Höghusen här vid Otterhällan ger lite USA-feeling, typ New York. De är gamla, mörka, täta och höga. I närheten finns Comfort och Best Western.

Vänder vi blicken mot Hisingen finns hotell 11 i Eriksberg, en gammal varvshall som byggts om till hotell. Älvsnabben - en färjelinje med lokaltaxa - går till centrum. Vid Älvsborgsbron finns monumentala Novotel i en gammal industribyggnad. Ligger fint men en bit från centrum.

Panorama i Johanneberg ligger också en bit off, fast egentligen inte. Läget bland bostadhusen i Johanneberg är lite knepigt men det är egentligen ett hotell i Göteborg nära Liseberg. Det är inte särskilt långt till Korsvägen och Liseberg från detta höghus med nattklubb/bar.

Vilka har jag glömt? Liseberg Heden är ett låghotell på Heden. Scandic Rubinen ligger mitt på Avenyn och Rica i Allén. Det finns också ett Scandic i Hisings-Backa som väl mer är ett motell. På Hisingen ligger också ett par anläggningar långt bort från allt: nyrenoverade och utbyggda Arken ute i hamnarna där det hålls mycket konferenser och Sankt Jörgen Park and Resort vid Sankt Jörgens golfbana. Då kan man kanske kombinera golfresa och turista i Göteborg. I Torpa ligger Apple som funkar som motell. Sen finns det ett gäng hotell jag inte nämnt, framför allt småhotell i centrum. Och som sagt, det är ett stort tryck så fler tillkommer de närmaste åren.

 


Currently rated 1.5 by 44 people

  • Currently 1,5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed