Om resor

FLER HOTELL I GÖTEBORG


skrivet den 21 dec av lasse, klockan:15:52

Det är knökat med hotell i Göteborg och fler är på g. Andra jag inte nämnt är Europa och Opera som erbjuder övernattning i Nordstan (det kanske inte låter nåt vidare men Opera är nyrenoverat och säkert riktigt fint). Utanför Nordstan, på Drottningtorget, finns gamla Eggers med sin korvmoj och uteservering där man kan sitta med sin laptop på sommarhalvåret. Mer centralt hotell i Göteborg kan man inte tänka sig.

Det är förresten småjobbigt för turister med alla namn i Göteborgs centrum på torg och hållplatser. Centralen, Nils Ericsson terminalen, Drottningtorget och Nordstan hänger ju ihop. En hållplats som ligger mellan Norstan och Centralen (vid Drottningtorget) heter t ex Nordstan. Turister som ska till Centralen får ta reda på att hållplatserna heter Nordstan och Drottningtorget. Det går också bra att gå av vid Lilla Bommens hållplats och gå en kort bit. Var hållplatsen T-Centralen ligger i Stockholm orsakar nog mindre förvirring... 

Det finns också flera torg och platser som ligger extremt tätt. Harry Hjörnes plats och Kungsportsplatsen är i princip samma torg. Ett stenkast bort ligger Kungstorget och Grönsakstorget som hänger ihop. Vi har Järntorget och Olof Palmes Plats. Brunnsparken och Gustav Adolfs Torg. O s v. I vissa fall kunde man kanske slå ihop och skippa vissa namn.

Nedåt älven kan man bo på vattnet på åtminstone två platser: Barken Viking och Ibis. Viking är ett gammalt segel fartyg som numera är hotell och restaurang. De hade i alla fall förr servering ute på däck. Denna gamla skorv har baxats runt i centrala GBG genom åren men nu liggr den precis vid skyskrapan Läppstiftet, det är bara att gå i "urinröret", en gångtunnel på pelare som går från Nordstan.Ibis ligger i en gammal båt vid Marieholmskajen.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed