Om resor

SEVÄRDHETER OCH TIPS PÅ ÖVERNATTNING I GÖTEBORG


skrivet den 16 dec av lasse, klockan:10:31

Hej och välkommen till min nya blogg om resor och rese tips!! Jag heter Lars-Erik och kallas Lasse och alla ska ju ha en blogg så jag ska väl inte vara sämre! Tycker det verkar rätt skoj. Har aldrig bloggat förrut så bear with me om det går sådär.

Tänkt tipsa lite om vad man kan göra i Göteborg nu på vintern och vad det finns för bra hotel i Göteborg. 

Nummer ett att besöka är så klart Liseberg med sitt jultema. Här finns allt man kan förvänta sig: julmat, tomtar, julhandel, snö, renar, isshow, attraktioner, skidåkning för de minsta, glögg med mera med mera. Det är ganska dyrt men man får ju en del för pengarna.

Sen är ju hela centrum julpyntat med jul belysning och annat. Även om man inte pallar att flänga in och ut ur affärerna iklädd värsta vintermunderingen - det kan bli gansks svettigt!! - så kan man bara strosa runt och kolla på allt.

När det är kallt och jävligt så finns det en del bra inomhusgrejer i Götet. Universeum är kanon särskilt om man har barn. Barnen lär också gilla Vatten Palatset i Lerum en liten bit från stan. Eller Lek och Buslandet på Hisingen. Slottskogen är fint även på vintern tycker jag, men det är ont om bra restauranger/fik där om man vill ta en paus och värma sig. 

Det finns lite inomhus köpcenter om man vill vara inomhus. Nordstan så klart, men även Kompassen, Arkaden, Allum i Partille, Frölunda Torg och 421:an. Det är väldigt tätt mellan saker och ting i centrum så även om det är kallt och blåsigt så blir det inte många meters promenad. Detta gör ju också att man behöver inte bestämma innan vad man ska göra alltid utan kan improvisera den del. Jämför med Stockholm ellerLondon t ex där det kan vara stora avstånd, köer och annat.

I nästa post tänkte jag kolla lite på vad det finns för bra övernattning i Göteborg.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed